8 Nisan 2014 Salı

Kulak Deldirme Islemi


Kız çocuklarına küpe çok yakışır, o bir gerçek, ama kızınızın kulaklarını ne zaman deldirmelisiniz acaba? İşte bu sorunu cevabını verebilmenize yardımcı olmak için şimdi sizlere Bahar’ın kulak deldirme hikayesini anlatacağım.Bahar 3 yaşına girdikten sonra kulaklarını deldirmiştik biz. Güzelce konuştuğu ve kendini ifade edebildiği yaşta olmasını tercih ettik; çünkü ağrı yapması durumunda bunu dile getirebilmesini istedik.

Siz de kızınızın kulaklarını deldirmek istiyorsanız:



  • Öncelikle kızınızın en çok sevdiği rengi öğrenin. Bahar’ın en sevdiği renk mor mesela. 
  • Sonrasında size en yakın hangi eczanede kulak deliniyor ve mor renk küpe var mı, onu araştırın. Eczaneler arasında deldirme ve küpe fiyatları çok fark ediyor. Bazı eczaneler 35-40 TL fiyat verebiliyor. Biz mesela küpe dahil 10 TL’ye delen bir eczane bulmuştuk ve orada yaptırmıştık.
  • Eczaneye gittiğinizde öncelikle küpenin içindeki metalin sağlığa zararlı olup olmadığını sorun. Sonra küpeyi kızınıza gösterin ve ona ne kadar yakışacağından bahsedin. 


Sonrasında zaten kızınız kucağınızdayken eczacı önce kolonyalı pamuk ile kulağı temizleyip, kulak delme tabancasıyla kolayca kulağı deliyor. İlk kulağı delmek kolay tabi ama tabancanın küpe takma sesi ve birazda acıtması nedeniyle diğer kulağı delmek o kadar kolay olmuyor. Diğer kulak için iki kişi Bahar’ı zor tuttuk öyle söyleyebilirim. Sonraki birkaç gün evde kolonyalı pamuk ile kulağını temizleyip, küpeyi döndürmeniz gerekiyor. Biraz kızarabilir ilk gün ama sonrasında geçiyor merak etmeyin.

İlk gece yatarken de küpeler biraz rahatsız edebiliyor. Dedim ya, Bahar’ın kendini ifade etmesi çok güzel, kulağım acıyor diyebiliyor. Biz de ona göre önlem alıyoruz ve ona geçeceği konusunda teselli verebiliyoruz. :)



İşte böyle…

Mor küpeleri ile Bahar karşınızda!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder