16 Kasım 2017 Perşembe

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde bir gün



Merhaba, Darıca Hayvanat Bahçesi'nde geçirdiğimiz güzel bir günü anlatmak istiyorum sizlere. Ulaşımı kolay ve otopark sorunu yok, bunlar önemli. Biz maaile olarak, babanne, hala, çocuklar, eşim ile hep birlikte gittik. Sabah 10.00 olmadan oradaydık. Gezintiye başlamadan önce hangi hayvanın nerede oldugu gösteren haritadan almayı unutmayın, harita büyük kolaylık sağlıyor.





Alanın yapısı gereği yokuş yerleri mevcut. Biz kayınvalidem çok yorulmasın diye güvenlikten tekerlekli sandalye kiralamıştık ama yokuşlarda sandalyeyi itmek pek mümkün olmadı.


Çocuklar çok sevdi hayvanları; ama hava sıcak olduğu için genelde hayvanlar kapalı mekanlarındaydılar. Zürafalar, zebralar ve gergedan görünce heyecanlandığımız ve sevdiğim hayvanlardı. Tabi gönül ister ki doğal ortamlarında görelim; ama bu da pek mümkün değil.










Kapalı bir akvaryum bölümünün olması çok güzel, epey bir çeşit balık mevcut, köpek balığı bile var.


Tüm hayvanları gördük desek yalan olmaz. Timsahlar, ayılar, çook yaşlı bir kaplumbağa bile var.


Sıcakta oturup dinlenebileceğiniz cafeler de bulunuyor. Aslında çocukların çok sevdiği bir şey de hayvanat bahçesini gezdiren bir çocuk treninin olması. Biz ailecek o trene binip kısa bir tur attık ve o sırada çalınan Barış Manço'nun "Arkadaşım Eşek" şarkısı da söyleyerek, biz büyükler de çocuklugumuza döndük, sonrasında oyun parkında bizimkiler biraz sallandılar.



Bahar küçük bir pony ile gezintiye çıktı.







Oradan ayrılmadan önce de fotograftaki dağ kaplanını gördük. Çok asil değil mi? Keşke doğada özgürce koşabilse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder